Kwantitatief Onderzoek

Kwantitatief onderzoek uitgelegd

Kwantitatief onderzoek

Wat is kwantitatief onderzoek?
Wanneer er behoefte is aan cijfermatige informatie, wordt er kwantitatief onderzoek uitgevoerd. Dit is een type onderzoek, waarbij antwoord wordt gegeven op vragen als ‘hoeveel procent van de doelgroep is tevreden?’, ‘hoeveel mensen hebben interesse in..?’ etc. Met een kwantitatief onderzoek kan je naar de mening van een respondent vragen maar ook naar feiten.

Kwantitatief onderzoek zelf uitvoeren of laten uitvoeren

Een goede hamer maakt nog geen timmerman!
Zelf geen tijd of kennis om zorgvuldig een kwantitatief onderzoek uit te voeren? Wij nemen graag je onderzoeksvraag uit handen. We hebben geruime ervaring en kennis in het opzetten en uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken.

kwantitatief onderzoek

Een kwantitatief onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Onderzoekdoen.nl voert je onderzoek uit in drie fases stappen. In iedere fase word je meegenomen in het onderzoekproces zodat het onderzoek precies de juiste informatie naar bovenhaalt.

De drie fases van het onderzoeksproces:
  1. Fase 1: Onderzoek opstellen
  2. In de eerste fase bepalen we samen welke thema's voor je onderzoek van belang zijn. Aan de hand van deze thema's gaan wij aan de slag om een scherpe en beknopte vragenlijst op te stellen.

  3. Fase 2: Data verzamelen
  4. Nadat de vragenlijst is opgemaakt kan gestart worden met het verzamelen van de data. Hierbij wordt de volledige huisstijl van de organisatie waarvoor het onderzoek wordt uitgevoerd aangehouden. Respondenten kunnen het onderzoek invullen op een mobiele telefoon, tablet of computer. Ook is het mogelijk om de enquête op papier af te nemen.

  5. Fase 3: Resultaten
  6. Zodra de data verzameld is gaan we aan de slag om de data te analyseren. Op basis van de analyse maken we een heldere infographic op en lichten we de belangrijkste punten toe in een overleg op locatie. We leveren geen lange rapportages die niemand écht leest.

Een kwantitatief onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Een onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl biedt vele voordelen. Zo weet je zeker dat het onderzoek professioneel wordt uitgevoerd en dat de verzamelde data uitgebreid geanalyseerd wordt.

Enkele voorbeelden van onderzoeken die we eerder hebben uitgevoerd:

kwantitatief onderzoek

Wil je meer informatie of een gratis voorstel op maat?

Bel met onze accountmanager Jos Smit MSc voor een persoonlijk advies via 050 - 55 32 690.

Of laat hieronder je gegevens achter. Dan sturen we je meer informatie of een gratis voorstel op maat.

Kiezen voor Onderzoekdoen.nl

Kiezen voor professionals met jarenlange ervaring


Duidelijke infographics Heldere infographics die de resultaten
van het uitgevoerde onderzoek
scherp weergeven.

Korte vragenlijsten We vermoeien jouw respondenten niet met
onnodige vragen.

Onderzoekspecialist Één vaste onderzoekspecialist welke ervoor zorgt dat je onderzoek zorgvuldig en betrouwbaar wordt uitgevoerd.

Eigen huisstijl Onderzoeken worden uitgevoerd in de eigen huisstijl en kunnen ingevuld worden op een mobiele telefoon, tablet of computer


"Het is erg prettig samenwerken
met Onderzoekdoen.nl"

Vera de Ridder


Meer weten? Neem contact met ons op