AVG

Met de tools en onderzoeken van Onderzoekdoen.nl worden grote hoeveelheden data verzameld. Het heeft onze topprioriteit om deze data zorgvuldig om te gaan, veilig op te slaan en transparant te zijn over de data keten.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Onderzoekdoen.nl voldoet 100% aan de AVG en werkt enkel samen met verwerkers die hier ook voor volledig aan voldoen. Goed om te weten is dat onze dataservers in Nederland staan. Daarbij is Onderzoekdoen.nl ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd.

Privacyverklaring voor respondenten

Wanneer je als respondent een onderzoek gaat invullen of hebt ingevuld, dan valt de verantwoordelijkheid voor de data die we van jou opslaan onder de privacyverklaring van de enquêteur (de onderzoeker). Je vindt deze privacyverklaring aan de onderkant van een onderzoek.

Om je recht uit te oefenen om data op te vragen, aan te passen of te verwijderen neem je tevens contact op met de enquêteur. Je vindt de contactgegevens van de enquêteur in de privacyverklaring.

Privacyverklaring voor gebruikers en klanten van Onderzoekdoen.nl

Heb je informatie aangevraagd, maak je gebruik van een van onze tools of voeren we een full service onderzoek voor jou uit? Dan geldt de privacyverklaring voor gebruikers en klanten van Onderzoekdoen.nl. Om uit te leggen hoe we omgaan met jouw data hebben we een privacyverklaring opgesteld. Deze kan je hier bekijken.

Het gaat hier om de data die we van jou verzamelen voor de uitvoering van de dienstverlening. De data die verzameld wordt tijdens de dienstverlening, bijvoorbeeld over jouw klanten, cliënten of medewerkers, valt onder de verwerkersovereenkomst.

Bekijk de privacyverklaring voor klanten van Onderzoekdoen.nl

Verwerkersovereenkomst

Verzamel je (bijzondere) persoonsgegevens met de tools van Onderzoekdoen.nl of voeren we een full service opdracht voor je uit? Wij zorgen ervoor dat jouw data op verantwoorde wijze wordt opgeslagen. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor jouw data is het noodzakelijk dat we een verwerkersovereenkomst overeenkomen. Je kunt ons jullie eigen verwerkersovereenkomst sturen of we kunnen gebruik maken van de standaard verwerkersovereenkomst van Onderzoekdoen.nl.

 • Wanneer je jullie eigen verwerkersovereenkomst wilt gebruiken, stuur dan je verwerkersovereenkomst naar ons toe. Onze contactgegevens vind je op onze contactpagina.
 • Wanneer je de verwerkersovereenkomst vanOnderzoekdoen.nl wilt gebruiken stuur dan een e-mail via de contactpagina met daarin jullie organisatienaam, adresgegevens, KVK-nummer en de naam van de verantwoordelijke.

Wat zijn persoonsgegevens?

Wanneer je in je onderzoek één van onderstaande gegevens verzameld dan verzamel je persoonsgegevens en is het overeenkomen van een verwerkersovereenkomst conform AVG verplicht.

Voorbeelden van bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens over iemands:

 • Ras of etnische afkomst
 • Politieke opvattingen;
 • Religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen;
 • Lidmaatschap van een vakbond;
 • Gegevens over gezondheid;
 • Seksueel gedrag of seksuele gerichtheid;
 • Genetische gegevens;
 • Biometrische gegevens.

Voorbeelden van reguliere persoonsgegevens:

 • Naam en achternaam
 • E-mailadres;
 • Thuisadres;
 • IP-adressen;
 • Nummer van identiteitskaart;
 • Burgerservicenummer (BSN).

Heb je een vraag?

Heb je een vraag omtrent de AVG? Stuur gerust een bericht. Jelmer helpt je graag verder wanneer je vragen en/of opmerkingen hebt.

Een selectie van onze tevreden klanten:

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe kan ik een kwetsbaarheid melden?

Een kwetsbaarheid kun je melden via dit formulier. Na het melden van een kwetsbaarheid nemen wij z.s.m. contact met je op.

Waar staat de data opgeslagen?

Alle data staat opgeslagen op servers welke fysiek in Nederland staan. Het datacenter is tenminste ISO27001 gecertificeerd.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Is het mogelijk om meer informatie te ontvangen over de maatregelen die Onderzoekdoen.nl heeft getroffen om de informatiebeveiliging te verhogen?

We zijn trots dat we vooroplopen met betrekking tot informatiebeveiliging, zodoende vertellen we je hier graag meer over tijdens een online overleg of tijdens een overleg op ons kantoor. Plan een overleg met onze informatiebeveiligingsspecialist. We kunnen je niet meer informatie toesturen dan de informatie die op deze pagina staat.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor een onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met de AVG?

Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring met de eisen van de AVG. In een online overleg bespreken we graag inhoudelijk hoe wij hieraan voldoen.

Jelmer

Medewerker betrokken bij onze AVG

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!