Onderwerpen medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevreden medewerkers zijn van essentieel belang voor je organisatie. Tevreden medewerkers zijn loyaler aan de organisatie, blijven langer binnen de organisatie en doen graag een stapje extra voor klanten en collega's.

De belangrijkste onderwerpen voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevreden medewerkers zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan een breed aantal onderwerpen bevatten. Afhankelijk van de organisatie en de ontwikkelingen in het verleden kan gekozen worden om bepaalde onderwerpen wel toe te voegen aan het onderzoek of juist niet.

De belangrijkste onderwerpen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek zijn:

 • Betrokkenheid
 • Bevlogenheid
 • Rolduidelijkheid
 • Deskundigheid
 • Autonoom werken
 • Samenwerking / directe collega's
 • Samenwerking / indirecte collega's
 • Samenwerking / met andere afdelingen / partners
 • Direct leidinggevende
 • Afdelingshoofd / manager
 • Management & strategie
 • Voorzieningen
 • Werkbelasting
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Communicatie

Wil je weten welke onderwerpen voor jouw organisatie van cruciaal belang zijn? Neem contact met ons op, we adviseren je graag!

Verschillende typen MTO's

Onderzoekdoen.nl biedt verschillende typen medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO). Afhankelijk van de wensen kunnen we een van de verschillende typen medewerkerstevredenheidsonderzoeken uitvoeren.

1. Standaard medewerkerstevredenheids- onderzoek

We nemen alle thema's welke invloed hebben op medewerkerstevredenheid op in het onderzoek en maken hierover een duidelijke visuele en statistische rapportage op.

2. Maatwerk medewerkerstevredenheids- onderzoek

In overleg bepalen we de thema's van het medewerkerstevredenheidsonderzoek en bepalen zo de focus van het onderzoek.

3. Specifiek medewerkerstevredenheids- onderzoek

Wanneer je specifiek een of meerdere thema's wilt onderzoeken kan je kiezen voor een specifiek medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Liever zelfstandig een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren? Maak dan gebruik van onze enquêtetool.  

Medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Voor het opzetten en uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan je ervoor kiezen om dit te laten doen door de onderzoeksexperts van Onderzoekdoen.nl. In overleg bepalen we de onderwerpen uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek. Hierna zetten we het onderzoek professioneel op en voeren we deze uit. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Liever zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek opzetten? Met onze krachtige enquête tool zet je eenvoudig zelf een onderzoek op, verspreid je deze en analyseer je de binnengekomen data.

Onze kantoren zijn gevestigd in Utrecht en Groningen, maar we voeren onze marktonderzoeken uit door heel Nederland. Waaronder, maar niet uitsluitend, Den Haag, Eindhoven en Amsterdam.

Meer informatie?

Ervaar zelf hoe ons medewerkerstevredenheidsonderzoek jou waardevolle inzichten kan geven.

Een selectie van onze tevreden klanten:

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Wij hebben inmiddels vele medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO's) uitgevoerd. In een online overleg bespreken we graag een aantal cases.

medewerkers onderzoekdoen.nl

Medewerkers betrokken bij dit onderzoek

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!